Arpal betonboringen

Chemische verankering

Een chemisch anker laten pluggen? Dat kan bij Arpal Betonboringen, ook gespecialiseerd in chemische verankering!

Steeds vaker wordt chemische verankering gebruikt als bevestigingsmateriaal in beton op verschillende bouwplaatsen. Een chemisch anker gebruikt een polymeer tweecomponentenhars, dat enkele belangrijke voordelen biedt ten opzichte van de conventionele bevestigingsmethoden: chemische verankering is een steviger dan de conventionele oplossingen. Bovendien is er een chemisch anker en plug op de markt voor allerlei verschillende betongaten.
 

Wat is een chemisch anker?

Een chemisch anker is een glazen buisje dat verschillende chemische stoffen bevat. Het buisje wordt zo in het boorgat geplaatst, waarna een bout in het chemisch anker geslagen wordt om het buisje te breken. De chemische stoffen mengen zich en creëren een chemische reactie die na het uitharden een zeer sterke verbinding vormt met de omgeving.

Een chemisch anker wordt vaak gebruikt in de bouw om grote, zware bouwelementen aan elkaar te bevestigen, zowel in massieve als in holle muren.

Toepassingen chemische verankering

Men kan niet zomaar overstappen naar chemische ankers. Een chemische verankering vereist natuurlijk wel de juiste kennis van het gebruikte materiaal als de ondergrond om ze correct te plaatsen. U doet best een beroep op een ervaren vakman voor het pluggen van uw chemische verankering.

Chemische verankering prijs

Chemische verankering in beton is qua prijs meestal niet duurder dan traditionele bevestiging. De prijs van chemische ankers op zich valt niet te vergelijken met die van boutplugverbindingen. Als u alle handelingen meetelt dan betaalt u voor chemische verankering in veel gevallen dezelfde prijs als voor traditionele bevestiging, terwijl u wel de voordelen heeft van chemische ankers.

Chemische verankering voor uw regio

Arpal Betonboringen, uw favoriete partner voor chemische verankering in België: Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Maar ook in Nederland: Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

 

Laat uw chemische verankering pluggen door Arpal

Arpal betonboringen - Meerseweg 56 - 2990 Loenhout - info@arpal-betonboringen.be - T: 0474/318.039