Arpal betonboringen

Werkwijze

Lees hier meer over onze werkwijze voor betonboringen, betonzagen, chemische verankering of slijp- en kapwerken. Wij werken steeds met de grootste zorg voor professionaliteit en veiligheid.

Betonboringen

Onze werkwijze voor betonboringen hangt af van het soort beton waarin geboord moet worden. Meestal voeren we de betonboringen uit met waterkoeling. Een groot voordeel is dat deze manier heel weinig stof genereert. In zachtere steensoorten kunnen we droog boren, waarbij we het vrijgekomen stof afzuigen met een stofzuiger.

Betonzagen

Betonzagen in een wand of muur vraagt vooral veel voorbereiding. De motor voor de betonzaag moet op een speciale geleidingsrail geplaatst worden. Zowel de machine als de rail zijn erg zwaar en moeten met professionaliteit behandeld worden. Het voordeel van een zware betonzaag is natuurlijk dat ze veel meer kracht heeft dan een gewone handzaagmachine. Bij betonzagen komt vooral veel spoelwater vrij dat langs de muur omlaag loopt. Dit proberen we altijd te beperken door middel van een waterzuiger, maar volledig voorkomen gaat niet. Betonzagen wordt dus best gedaan in een lege ruimte of in een ruimte met een stofschot. Bij voorkeur moet de vloer vlak zijn, zodat de waterzuiger optimaal kan werken.

Trapgat maken in beton

Eerst worden de afmetingen van het nieuwe trapgat afgetekend. Daarna maken we een kleine constructie recht onder de aftekening, waarbij we een plaat precies op de nieuwe opening plaatsen. Deze plaat wordt uiteraard voor elke situatie op maat gemaakt en dient om loskomend beton op te vangen tijdens het betonzagen. Indien er enkele zwakkere punten zijn brengen we extra steunstempels aan.

Nadat de plaat aangebracht is, beginnen we met het trapgat te zagen. Dit doen we met watergekoelde betonzagen, om de verspreiding van stof te verminderen. Tijdens het zagen wordt gezorgd voor wateropvang met een waterzuiger.

Slijp en kapwerken

Sleuven voor uw vloerverwarming frezen doen we zowel in zachte steensoorten als in beton. Voor sleuven in beton is wel een zwaardere machine nodig. De sleuven worden standaard in een slakkenhuis of spiraalpatroon gemaakt, zodat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. De sleuven liggen ongeveer 20mm diep en ongeveer 20 cm uit elkaar.

Beton slijpen voor elektriciteit

Slijpen in beton voor elektriciteit gebeurd meestal stofvrij. Eerst worden de op voorhand afgesproken sleuven op de muur getekend. Daarna slijpen en kappen we de sleuven zorgvuldig uit.

Chemische verankering

Bij chemische verankering worden eerst de gaten geboord. Deze worden daarna zorgvuldig opgevuld door het pluggen van de chemische ankers. Chemische verankering is ideaal om een draadstang op de meest stevige manier vast te zetten.

 

Heeft u een vakman nodig? Contacteer ARPAL!

Arpal betonboringen - Meerseweg 56 - 2990 Loenhout - info@arpal-betonboringen.be - T: 0474/318.039